Mikor kezdjünk el sütiket sütni, hogy karácsony napján a legfinomabbak legyenek? Minden fajnak megvan a maga ideje. Az egyes péksüteményeket szakaszosan készítjük el, hogy karácsony napján mindegyik finom legyen. Az első előkészületek körülbelül három vasárnap szenteste előtt kezdődnek. Kezdjük mézeskalács, vaníliás tekercs, medve mancs és kókuszos sütivel. Egy héttel később világos és sötét tésztából is Linné sütit sütünk, aminek a kenése nem igényel olyan hosszú időt. Karácsony előtt egy héttel marokkóit, sületlen sütiket készítünk, feltéteket és töltelékeket, sütiket készítünk tojásfehérje tésztából. Majd karácsony előtti napon karácsonyi sütiket, karácsonykor almás rétest sütünk.
Egyszerű és gyors csokoládé dekoráció
Csokoládéreszeléket készíthetünk burgonyahámozóval. Ha nagyobb forgácsot szeretnénk, a csokoládét megolvasztjuk, sima deszkán hagyjuk megdermedni, majd felülről kaparóval lekaparjuk a forgácsot.
Egy másik dekorációt úgy kapunk, hogy az olvasztott csokoládét ráengedjük a sütőpapírra, és különböző formákat, például spirálokat készítünk belőle. A csokoládéréteg nem lehet túl vastag. Ezután tegye a papírt a fagyasztóba 15 percre. Az így kapott megszilárdult díszítéssel aztán tortát vagy fagylaltot díszíthetünk.
Egy morzsa sem veszett kárba
Felhasználhatjuk a megmaradt tésztadarabokat is. Öntsük turmixgépbe, adjunk hozzá lekvárt, tejszínhabot, rumot vagy más párlatot (minél több, annál szaftosabb lesz a massza), jól keverjük össze, formáljunk kis golyókat, szúrjunk fogpiszkálóra, mártsuk csokimázba és tegyük papírba. csészéket.
A fa díszítése
Valaha még a karácsonyfákat is édességgel díszítették. Az olyan szívességeket, mint a mézeskalács, nagyon kedvelték a gyerekek. Ma már lehet kapni csokoládé karácsonyi díszeket, például hópelyheket, harangokat, masnikat vagy érméket. De felakaszthatjuk édességeinket is a fára, például hagyhatjuk, hogy a gyerekek feldíszítsék a mézeskalácsot, majd akassza fel a karácsonyfára. A cukorkák a legjobban vastag fenyőkön mutatnak, de keskeny bürökön is.